Barajlara 1 Milyon 520 Bin Yavru Balık Bırakıldı

Denize kıyısı olmamasına rağmen kilometreye düşen su kaynakları bakımından Türkiye'de önemli bir yere sahip Kahramanmaraş'ın barajlarına DSİ ekiplerince, 1 milyon 520 bin pullu ve aynalı sazan yavrusu bırakıldı.

DSİ 20. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, müdürlüğün sorumluluk sahasında bulunan Kahramanmaraş'taki Adatepe Barajı'na 150 bin, Kandil Barajı'na 190 bin, Kılavuzlu Barajı'na 60 bin, Kartalkaya Barajı'na 230 bin, Menzelet Barajı'na 370 bin, Sır Barajı'na 280 bin ve Gaziantep'teki Karkamış Barajı'na ise 240 bin pullu ve aynalı sazan yavrusu bırakıldığı belirtildi.

Toplamda 1 milyon 520 bin yavru balığın barajlara bırakılmasıyla bölgedeki su ürünleri kaynaklarının geliştirilmesi, bu kaynaklardan ekonomik olarak yararlanılması, üretimin arttırılması ve su ürünlerinin plan ve hedeflerine uygun gelişmesini sağlamanın amaçlandığı kaydedildi.

Şanlıurfa 15. Bölge Müdürlüğü Yavru Balık Üretim merkezlerinden alınan balıkların baraj gölüne sağlıklı bir şekilde bırakıldığı, ayrıca Elazığ Keban Barajı'ndan da getirilecek yayın balığının bölgedeki barajlara bırakılma çalışmasının yapıldığı aktarıldı.

Kaynak: AA