Toksöz 16. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi'ne Katıldı

Trakya Üniversitesi (TÜ) Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı ve Kırkpınar Değerlerini Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İlhan Toksöz, 16. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi'nde Edirne'yi temsil etti.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yaklaşık bine yakın ulusal ve uluslararası spor bilimci, yönetici ve uygulamacının katılımıyla Antalya'da başlayan kongrede spor, farklı yönleriyle ele alındı.

Kongre kapsamında düzenlenen davetli konuşmacıların katıldığı oturumun başkanlığını yapan Prof. Dr. Toksöz, "Fair Play'in Rodoplar'da Yaşatılan Derin İzleri" adlı sunum gerçekleştirdi.

Kongrenin sporun her yönüyle konuşulmasına olanak sağladığını belirten Toksöz, "Kongrede, multidisipliner bir yapı gösteren spor bilimlerinin 'Hareket ve Antrenman Bilimleri', 'Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi', 'Spor Sağlık Bilimleri', 'Sporda Psiko-Sosyal Alanlar', 'Spor Yönetim Bilimleri' ve 'Rekreasyon' temel alanları, eğitim, sağlık, fen ve sosyal bilimler verileri çerçevesinde düzenlenen sempozyumlar, paneller ve çalıştaylar gibi bilimsel ortamlarda tartışılıyor." ifadelerini kullandı.

Kongre, 3 Kasım Cumartesi sona erecek.

Kaynak: AA