Termal Serada Çiçek Yetiştiriliyor

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde belediye tarafından kurulan termal serada üretilen çiçekler, kentin cadde ve sokaklarını süslüyor.

Termal Serada Çiçek Yetiştiriliyor
Sandıklı ilçesi Çakır Mahallesi'nde Sandıklı Jeotermal Enerji'nin (SANJET) destekleriyle bin metrekarelik bir alana belediye tarafından kurulan termal serada, dört mevsim boyunca birbirinden güzel çiçekler yetiştiriliyor.

Yılda 600 bin çiçek fidesinin dikildiği serada, aslan ağzı, hercai menekşe, süs lahanası, şeker tabağı ve portakal nergizi gibi pek çok bitkinin üretimi yapılıyor. Serada yetiştirilen birbirinden güzel çiçekler de yılın her mevsimi Sandıklı ilçe merkezinin cadde ve sokaklarını rengarenk süslüyor.

- "Üretilen çiçeklerin bize maliyeti yok"

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, gazetecilere yaptığı açıklamada, jeotermal enerjiyle ısınan termal serada, yılda 4 kez çiçek ekimi yapıldığını söyledi.

Serada her mevsim çiçek üretimi gerçekleştirildiğini dile getiren Çöl, şöyle konuştu:

"Yaz, kış, ilkbahar ve sonbahar olmak üzere, yılda 600 bin çiçek üretimi gerçekleştiriyoruz. Bu üretim miktarımızda Afyonkarahisar il genelindeki peyzaj çalışmalarına hitap etmekte. Hatta çevre illere de buradan katkı sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Termal serada üretilen çiçeklerin bize hiçbir maliyeti yok. Isıtmadan dönen suyumuzu kullanıyor sonra yer altına tekrar veriyoruz. Şu an için satış yapmıyoruz. Ama bunun için araştırma ve geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Burada ürettiğimiz çiçekleri Sandıklı’nın peyzaj çalışmalarında kullanıyoruz. İlerleyen süreçte de ürettiğimiz çiçeklerin satışını da gerçekleştirmeyi planlıyoruz."

Kaynak: AA