'SÜTAŞ'a Engel Teşkil Edecek Hiçbir Yatırıma İzin Vermeyeceğiz'

Bingöl Valisi Ali Mantı:'SÜTAŞ yatırımı Bingöl ve Türkiye için önemli bir yatırım. 733 milyon liralık SÜTAŞ tesislerinin çevresinde, SÜTAŞ'a engel teşkil edecek hiçbir yatırıma izin vermeyeceğiz'

Bingöl Valisi Ali Mantı, SÜTAŞ tarafından Çeltiksuyu ve Sarıçiçek köyleri arasında inşasına başlanan Entegre Teknik Hayvancılık ve İmalat Sanayi'ye ilişkin, "SÜTAŞ yatırımı Bingöl ve Türkiye için önemli bir yatırım. 733 milyon liralık SÜTAŞ tesislerinin çevresinde, SÜTAŞ'a engel teşkil edecek hiçbir yatırıma izin vermeyeceğiz." dedi.

Vali Mantı, düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine SÜTAŞ tarafından kentte kurulacak Entegre Teknik Hayvancılık ve İmalat Sanayi'nin önemine değindi.

Mantı, yatırımın yüzlerce kişiye istihdam sağlayacağını hatırlatarak, şunları dile getirdi:

"SÜTAŞ yatırımı Bingöl ve Türkiye için önemli bir yatırım. Bu yatırımı her Bingöllünün sahiplenmesi gerekir. SÜTAŞ sadece Bingöl'ün değil Türkiye'nin gururudur. SÜTAŞ'ın oraya konumlanmasıyla bazı insanlar hemen yakınındaki hazine arazisinin peşine düşüp, 'Oralarda hayvancılık yapacağım.' gibi gayretler içerisine girdi. Biz bu konuda teknik olarak bir şey bilmediğimiz için SÜTAŞ'a bir yazı yazdık. Yazıda, 'Ne mesafede bir tesis yapılırsa, sizin tesisler bundan etkilenir?' diye sorduk. Onlar da bize bir cevap gönderdiler. Diyorlar ki '3 kilometre yarı çapında yapılacak hayvancılık ve işletme tesislerinin bizim fabrikaya ve üreteceğimiz ürünlere zararı olacaktır.' Biz de 3 kilometre yarı çapında, özellikle hazine arazilerinin olduğu yerlerde hiç kimseye izin vermeyeceğimizi, daha önce değişik kanallarla bize müracaat edenlere söyledik. Biz bir, iki kişi değil, Doğu ve Güneydoğu, memleketin tamamı için bir şeyler yapacağız."

Mantı, yatırıma özel sektörden ziyade bir kamu tesisi olarak baktıklarını aktararak, "Bu nedenle bu tür durumlara müsaade etmeyeceğimizi ben net bir dille bildirdim. 733 milyon liralık SÜTAŞ tesislerinin çevresinde, SÜTAŞ'a engel teşkil edecek hiçbir yatırıma izin vermeyeceğiz. Yarın öbür gün bir takım çıkar amaçlı insanlar gelip, orada hazine arazisini zorlamak, oraları karıştırmak isterlerse devlet olarak asla müsaade etmeyeceğimizi söylüyoruz." ifadesini kullandı.
Kaynak: AA