Şırnak'ta Kur'an-I Kerim Tilaveti

'Uluslararası İbnü'l Cezeri' paneli kapsamında İstanbul Fatih Camisi İmamı Bünyamin Topçuoğlu, Eyüp Sultan Camisi İmamı Erhan Mete ve Yeni Cami İmamı Ferruh Muştuer tarafından Kur'anı Kerim okundu.

Şırnak'ta, "Uluslararası İbnü'l Cezeri" paneli kapsamında Kur'an-ı Kerim okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Şırnak Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen panel kapsamında terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu kullanılamaz hale getirilen, yürütülen çalışmaların ardından yeniden ibadete açılan Yeni Mahalledeki Geylani Camisi'nde program düzenlendi.

Programa katılan İstanbul Fatih Camisi İmamı Bünyamin Topçuoğlu, Eyüp Sultan Camisi İmamı Erhan Mete ve Yeni Cami İmamı Ferruh Muştuer, Kur'an-ı Kerim okudu.

İl Müftüsü Ramazan Tolan, yaptığı açıklamada, İbnü'l Cezeri paneli kapsamında kentte Kur'an ziyafeti verildiğini söyledi.

Fatih Camisi İmamı Topçuoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından panel çerçevesinde önce Cizre Ulu Cami'de daha sonra Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti verildiğini belirtti.

Programlara halkın büyük katılım gösterdiğine işaret eden Topçuoğlu, "Şehri Nuh'un memleketi Şırnak'ta bulunmaktan çok memnunuz. Bunun gibi nice programlarda tekrar vatandaşlarla buluşmayı arzu ediyorum. Emeği geçen ilgililere de teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Programa katılan vatandaşlardan Nurettin Tatar, İstanbul'dan gelen imamların Kur'an-ı Kerim okumasından büyük memnuniyet duyduklarını aktardı.

"Kur'an-ı Kerim'i her daim gündemimizde tutmamız, okuyup, hayatımıza tatbik etmemiz gerekiyor." diyen Tatar, programa gösterilen ilginin yüksek olmasının ayrı bir mutluluk olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA