SAÜ'de '15 Temmuz Ve Toplumsal Direniş' Konferansı

Sakarya Üniversitesinde (SAÜ) "15 Temmuz ve Toplumsal Direniş" konulu konferans verildi.

SAÜ Sosyoloji Bölümü ve Sosyoloji Topluluğu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın konuşmacı olarak katılımıyla "15 Temmuz ve Toplumsal Direniş" konulu konferans düzenledi.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki konferansın açılışında yaptığı konuşmada, hain darbe girişimi sırasında, milletin demokrasisine, seçilmiş insan ve yöneticilerine sahip çıkılması açısından son derece önemli ve ibretlik bir hadise yaşadıklarını belirtti.

Türkiye'de bu tür olaylarda bugüne kadar hep başarılı olunduğunu fakat benzeri zihniyet sahiplerinin, milletin başında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı gibi basiretli, dirayetli, gerektiğinde kefenini giymeye hazır bir lider olduğunu hesaplayamadığını dile getiren Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Onun önderliğinde kahraman il emniyet müdürlerimiz gibi insanlara, hayatını ortaya koyanlara hiçbir şey yapamazsınız. 'Onlar sayesinde inşallah bu darbeler, yönetime el koyma süreçleri sona erdi.' diyebiliriz. Bundan sonra kolay kolay cesaret edilemeyecek. Aslında tüm bu hadiselerin hepsinin arkasında Türkiye'nin jeostratejik, jeopolitik açıdan çok önemli bir konumda olması, İslam aleminde mazlum ve mağdur milletlere liderlik yapıyor olması dış mahfilleri rahatsız ettiğinden, içeriden iş birlikçiler bularak müdahale etmeye kalkıştılar. Geçmişte yaşanan askeri darbe girişiminde bir Rus lider, tankın üstüne çıkmıştı da bütün dünya onu kahraman ilan etmişti. Türkiye'de tankın önüne yatan ve üstüne çıkan binlerce insan maalesef Batılı mahfiller tarafından görmezden gelindi ama biz kahramanlarımızı hiçbir zaman unutmadık, unutturmayacağız."

Konferansa konuşmacı olarak katılan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da darbe gecesi İstanbul'da yaşananları anlattı.

Etkinliği Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ve İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya da takip etti.

Kaynak: AA