Mahkumların Yaptığı Eserler Kars Adliyesi'nde Satışa Sunuldu

Kars T Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki mahkumlar tarafından yapılan tarihi biblo eserler Kars Adliyesi'nde açılan ofiste satışa sunuldu.

Adliye binasındaki ofisin açılışını, Kars Valisi Rahmi Doğan, 14. Mekanize Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, Adalet Komisyonu Başkanı Soner Fevzi Vurur ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Turgay Kartal gerçekleştirdi.

Vali Rahmi Doğan, yaptığı konuşmada, Kars'ta kurumların uyumlu çalıştığını ifade ederek, "2 yıldır arkadaşlarla birlikte çalışıyoruz, kurumların birbiriyle uyumlu çalışması çok önemli çünkü kurumların yaptığı işler birbiriyle kesişiyor ve birbirini destekliyor." dedi.

2 yıllık süre içinde adliyeyle de uyumlu çalışıldığını ifade eden Doğan, "Biz bu süre içerisinde başsavcımla, reislerimizle uyumlu bir çalışma yaptık. Kars adına adliye teşkilatına şükranlarımı sunuyorum. Kars'ta güvenlikle, terörle mücadele, asayişle ilgili bir başarı varsa buradaki arkadaşların çok büyük katkısı ve emekleri var, bundan dolayı da teşekkür ediyorum. Açılış yaptık, güzel eserler ortaya çıkmış Kars'ın değerlerinin ortaya çıkartılması sevindirici bir haber." diye konuştu.

Başsavcı Camgöz ise güzel çalışmaların yapıldığını ifade ederek, "Kars Valimiz bizi hiç yalnız bırakmamıştır. Daha önceki programlarımıza da katılmıştı, kendisine Kars Adliyesi camiası adına şükranlarımızı sunuyorum." dedi.

Açılışa, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Turgay Kartal ile bazı il protokolü katıldı.

Kaynak: AA