İran Dışişleri Bakanı Zarif, Rehineler İçin Pakistan'da

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, kaçırılan sınır muhafızları için Pakistan’a geldi. Zarif, Pakistanlı mevkidaşı Şah Mahmud Kureyşi ile bir araya geldi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, Rehineler İçin Pakistan'da
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, temaslarda bulunmak üzere sabah erken saatlerinde Pakistan’ın başkenti İslamabad’a geldi. Zarif’in temasları kapsamında gerçekleştireceği görüşmelerde Ekim ayının başında İran-Pakistan sınırında 12 sınır muhafızı kaçırılmıştı.

İslamabad Havalimanı’nda açıklama yapan Zarif, “İran ve Pakistan en iyi iki komşudur. Tahran bu ülke ile çok iyi ilişkilere sahip. Burada tüm alanlar hakkında görüş alışverişinde bulunacağız. Ne yazık ki son günlerde bazı İranlı sınır muhafızlarının teröristler tarafından rehin alınmasına tanık olduk. Bu değerli askerlerin yurda geri dönebilmesi için Pakistanlı tarafla düzenli görüşmeler yapmak şart” ifadelerini kullandı.

Zarif, Pakistanlı mevkidaşı Şah Mahmud Kureyşi ile bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirilen görüşmede iki ülke ilişkileri ve karşılıklı çıkarlar ele alındı.

Zarif, Pakistan Başbakanı Imran Khan ile bir araya gelmesi bekleniyor. İranlı diplomat, son olarak 31 Aralık’ta Pakistan’a ziyaret düzenlemişti.
Kaynak: İHA