'Han Otağımızda Kadınlarımızın Sıkıntılarını Dinleyeceğiz'

AK Parti Erciş Kadın Kolları Başkanı Dürdane Şahin, kentte kadınlara yönelik yürüttükleri çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçedeki 17 merkez mahalle ve diğer mahallelerin tamamında çalışma yaptıklarını, bu mahallerin hepsine ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Kentteki kadınların sorunlarını dinleyip buna yönelik çözüm aradıklarını belirten Şahin, "Aynı zamanda KOSGEB belgesi olan kadınlarımıza proje aşamasında yardımcı olmaya çalışıyoruz, yönlendirmeye çalışıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Kadınlarımız için çat kapı ziyaretlerimiz oluyor. 24 Haziran seçimi sürecinde, erken seçim olmasına ve zamanın az olmasına rağmen 8 bin kapı çaldık, 400'ün üzerinde esnaf ziyaretimiz oldu." dedi.

Sivil toplum kuruluşlarını da ziyaret ettiklerini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"AK kadınlar muhabbet çadırımızı kuruyoruz, Van Yolu Caddesi'nde han otağımızı kuruyoruz. Tüm Ercişli kardeşlerimizi bekliyoruz. Han otağımızda kadınlarımızın sıkıntılarını dinleyeceğiz, sorunlarına çözüm bulmaya çalışacağız. Bizim kadınlarımız emekçi kadınlardır. Bizi yalnız bırakmayacaklarını biliyoruz. Bu süreçte hepsini otağımıza bekliyoruz. Aynı zamanda mahalle aralarına da çadırlar kurmayı düşünüyoruz. Her mahalleye bir çadırımızı kuracağız. Buralarda da arkadaşlarımızın sorunlarını dinleyeceğiz."

Merkeze gelemeyen kadınlara da ulaşacaklarını aktaran Şahin, "Otağımız 40 gün kurulu kalacak. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Otağımız sabah, 9 akşam 5 arası açık olacak, haftanın 6 günü hizmet verecek. Kardeşlerimize, Ercişli kadınlarımıza 25 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. Bunun yanı sıra çok sayıda gönüllü grubumuz var. Onlar da bizi yalnız bırakmıyor. Bildiğiniz üzere Erciş'in insanı kadirşinastır, misafirperverdir." diye konuştu.

Kaynak: AA