Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Belediyesi personelinden oluşan futbol takımı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Edirne Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından düzenlenen "2018 Yılı Kurum ve Kuruluşlar Arası 30 Yaş Üstü Cumhuriyet Kupası Halı Saha Futbol Turnuvası"nda şampiyon oldu.

Oynadıkları final müsabakasını kazanarak şampiyon olan takıma şampiyonluk kupasını, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a takdim etti.

Gösterdikleri başarıdan dolayı takımı tebrik eden Gürkan, "Belediye personelinin sosyal ve sportif faaliyetlerde yer alması bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Katıldıkları turnuvada Edirne Belediyesini en iyi şekilde temsil eden futbol takımımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Edirne Belediyesi olarak büyük bir aileyiz." ifadelerini kullandı.

Gürkan, daha sonra takım ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

- MHP'de seçim çalışmaları sürüyor

MHP Edirne İl Başkan Yardımcısı Taner Albayrak, yönetim kurulu üyeleriyle MHP Süloğlu İlçe Başkanı Aydemir Aslan'ı ziyaret etti.

Albayrak, yaptığı yazılı açıklamada, yerel seçimler ve parti çalışmalarıyla ilgili olarak teşkilat ziyaretleri yaptıklarını belirtti.

Seçimlerden başarıyla çıkmak için çalıştıklarını aktaran Albayrak, "MHP, ülkesi ve milleti için çalışan, üreten, çözüm arayan, çözüm sunan, doğruyu söyleyen, doğrudan yana tavır alıp her daim doğrunun yanında olan bir siyasi harekettir. Seçim beyannamemizde belirttiklerimizi hiçbir zaman vaat olarak tanımlamadık. MHP seçim beyannamesinde vaat değil, söz veriyor. Sözününde sonunda kadar arkasında duruyor. Yerel seçimlerde de Süloğlu Belediyesini kazanmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

- Yılmaz, istişare toplantısına katıldı

AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz, AK Parti Edirne İl Başkanlığı'nda seçimlere yönelik düzenlenen istişare toplantısına katıldı.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, "Millete hizmet yolunda teşkilatlarımızdaki değerlendirme ve istişare toplantıları devam ediyor. Herkes merak heyecan ve hizmet etme aşkıyla önümüzdeki süreçteki programlama ve değerlendirmeleri takip ediyor. AK Parti, tüm süreçlerde olduğu üzere tabana yayılmış, milletin sesine görüşüne kulak veren, sahada en doğru çalışmaları yaparak ve teşkilat disiplini içinde çalışmalarına devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

- Türk Harfleri'nin Kabulü

MHP Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Semra Çule, Türk Harfleri'nin Kabulünün yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çule, mesajında, Atatürk'ün talimatıyla hazırlanan alfabenin, Türk diline uygun olduğunu belirtti.

Türklerin tarih boyunca farklı alfabeler kullandığını belirten Çule, "Cumhuriyet döneminin en önemli inkılaplarından birisi Türk Harfleri'nin Kabulüdür. Yapılan çalışmalar bir alfabe oluşturuldu ve Türkler kendilerine mahsus bir alfabe kullandı. Türk harflerinin yaygınlaştırılması için bir seferberlik başlatıldı. Başöğretmen Atatürk, yurt seyahatine çıkıp, kara tahta başında yeni Türk harflerini vatandaşlara öğretti. Ankara'da toplanan Öğretmenler Birliği kongresinde, öğretmenler, Atatürk'ün açtığı bu yeni yolda sabırla çalışacaklarına ant içtiler." dedi.

Kaynak: AA