DÜ'nün Projesi MARKA Tarafından Kabul Edildi

Düzce Üniversitesi (DÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan "Kompozit Kalıplama Tekniği ve Vakum İnfüzyon ile Kompozit Malzeme Üretimi Eğitimi" projesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından kabul edildi.



Arş. Gör. Yakup Okan Alpay ve Arş. Gör. Rıdvan Ongun'un içerisinde bulunduğu ekibin hazırladığı projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur, teknoloji üretmek için temel bilimlerin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

Malzeme bilimi ve mühendisliğinin geçmiş çağları olduğu gibi geleceği de belirleyeceğini ifade eden Uygur, şöyle konuştu:

"Hafif, dayanıklı, ucuz ve güvenilir malzemeler kompozit bilimi sayesinde üretilebilmektedir. Temelde kompozit malzemelerin ana yapısı iki bileşenden oluşur. Bu bileşenlerden ilki, polimer, metal, seramik esaslı malzemeler olan matris malzeme, diğer bileşeninse cam elyafı, karbürler, aramid, naylon gibi malzemelerden oluşur. Bu iki temel bileşen üzerinden yapılan Ar-Ge çalışmaları ile kurşun geçirmez yelek, ıslanmayan kumaşlar, kir tutmayan camlar, helikopter parçaları, araç gövde parçaları, tenis raketi ve sörf tahtası gibi katma değeri yüksek ürünler üretilebilir."

Uygur, Makine Mühendisliği Bölümü'nden Arş. Gör. Yakup Okan Alpay ve Arş. Gör. Rıdvan Ongun'un içerisinde bulunduğu "Kompozit Kalıplama Tekniği ve Vakum İnfüzyon ile Kompozit Malzeme Üretimi Eğitimi" adlı projenin, MARKA tarafından kabul edildiğini hatırlatarak, "Bölüm araştırma görevlilerimiz İzmit’te bulunan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı genel binasında imza törenine katılmışlardır. Sanayi ve üniversitede, ilgi duyan herkesin katılabileceği bu eğitim programı, yeni yöntem ve tekniklerin uygulanmasına yardımcı olacak ve üretim verimliliklerini arttıracaktır. Bu gurur verici gelişme için değerli akademisyen arkadaşlarımı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA