Belediye Batman'ı 'Su Fıskiyeleri' İle Süsledi

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Batman Belediyesince, 3. etap vizyon çalışmaları kapsamında yürütülen proje ile kentin dört bir yanı su fıskiyeleriyle süslendi.

Belediye Batman'ı 'Su Fıskiyeleri' İle Süsledi
Bu kapsamda Cihan kavşağında yapımına bir süre önce başlanan, özel sistemle 150 değişik figür ve renkte 20 metre yüksekliğe kadar suyu yükseltme kapasitesine sahip Fıskiye Projesi de tamamlandı.

Kentin farklı noktalarında hayata geçirilen ve görsel bir zenginlik katan çalışma vatandaşların beğenisini kazandı.

Batman Belediyesi Etüd ve Proje Müdürü Cengiz Canpolat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batman halkı için çalıştıklarını, çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Canpolat, Cihan kavşağındaki fıskiyelerin 6 ila 20 metre yüksekliğe su fışkırtma kapasitesine sahip olduğunu dile getirerek, "Havuz sistemi özel sistemle kendisini temizliyor. Hem gece hem de gündüz modunda çalıştırılabiliyor." dedi.

Batman'ın en işlek kavşağı olan Basın kavşağında da 2 ayrı havuzun yapıldığını anlatan Canpolat, fıskiyelerin 30 farklı figürde çalıştırılabildiğini, havuzun kentin ilk müzikli danslı havuzu olma özelliği taşıdığını aktardı.

Vatandaşlardan Hasan Aygöl, belediye tarafından Batman'a kazandırılan su fıskiyelerini beğendiklerini, yetkilileri tebrik ettiğini söyledi.

Aygöl, "Allah onları muvaffak etsin. Kim hizmet yaparsa takdir edilir." diye konuştu.

Kaynak: AA