Bandırma'da Çocuklar Spora Yönlendirilecek

Bandırma'da, çocukların spora yönlendirilmeleri için Balıkesir Valiliği himayesinde hazırlanan ve "Sporda yetenek 10’la gelecek" sloganıyla sunulan iş birliği protokolu imzalandı.

Balıkesir Valiliği himayesinde hazırlanan ve "Sporda yetenek 10’la gelecek" sloganıyla sunulan iş birliği protokolu Bandırma'da hayat geçecek.

İş birliği protokolü, Hükümet Konağında düzenlenen törenle Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Belediye Başkanı Dursun Mirza, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Elüstü tarafından imza altına alındı.

Kaymakam Yazar, törende yaptığı açıklamada, protokolün, okullarda spor yapma imkanından yoksun çocukları hem spora yöneltmek hem de takım sporlarına katılmasını sağlamayı amaçladığını söyledi.

Kurumlar arasında iş birliğiyle yapılacak çalışmayla çocukları futbolun dışında diğer spor dallarına yöneltmek istediklerini anlatan Yazar, şunları kaydetti:

"Buna göre milli eğitim müdürlüğümüz ve spor müdürlüğümüzün de katkılarıyla 14 okulda, toplam 4 bin öğrencimiz, sporla buluşturulacak. Spora yönelteceğimiz bu çocuklarımıza spor aletlerini belediyemiz, kıyafetlerini ise hayırsever vatandaşlarımız karşılayacak. Çocuklarımızın sportif eğitimlerini ise halk eğitim ve milli eğitimin katkılarıyla gerçekleştireceğiz."

Belediye Başkanı Dursun Mirza da Kaymakam Günhan Yazar’ın eğitim ve spora verdiği desteği takdirle karşıladıklarını dile getirerek, "Sayın Kaymakamımızın ayrıca bayramlarımızın coşkulu kutlanmasındaki katkıları da çok büyüktür." dedi.

Kaynak: AA