BAKA Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Burdur'da Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı.

Burdur Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan dönem başkanı Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Antalya, Burdur, Isparta olarak ihracatta Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans ortaya koyduklarını söyledi.

Turizmde Antalya'da ciddi bir artış olduğunu belirten Vali Günaydın, gül ve lavanta odaklı ekoturizmde de Burdur ve Isparta'da artış kaydedildiğini ifade etti.

Günaydın, hizmet sektöründe kalitenin arttırılmasıyla turizmde yakalanan başarının sürdürülebilir olmasına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu alanda hizmet veren işletmelere ajans olarak destek olmamız, yol göstermemiz gerekiyor. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin illerimize yapmış oldukları ziyaretler ve turizm çalıştaylarında çok önemli faydalar elde ettik. Amacımız bunu sürdürülebilir kılmak. Değişik alanlarda çalışmalar yaparak turizm çeşitliliğini artırmak istiyoruz. Bölgemizde kış ve yaz turizmiyle ilgili avantajlarımız var. Bu avantajlarımızı iyi kullanıp ülkemizin ekonomisine daha fazla katkı sağlamak istiyoruz. Ayrıca bölgemizin ihracat kapasitesi çok iyi. Yurt dışı ziyaretlerimizle de ihracat kapasitemizi daha da arttırmak için çalışmalarımız devam ediyor."

Son çıkan Valiler Kararnamesi ile Kayseri Valiliğine atanan Günaydın, bu toplantının katıldığı son BAKA toplantısı olduğunu dile getirerek üyelere veda etti.

Burdur Valisi Hasan Şıldak da Günaydın'a görev süresi içinde hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, plaket ve yöresel ürünlerin bulunduğu sepet hediye etti.

Toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA