Yomra'da 'Kent Meydanı Projesi' Çalışmaları

Yomra Belediyesi, "Kent Meydanı Projesi" kapsamında kamulaştırdığı binaların yıkımına başladı.

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yomra'nın Trabzon'un parlayan yıldızı olduğunu söyledi.

İlçenin kent meydanının olmadığını ifade eden Başkan Sağıroğlu, şunları kaydetti:

"Bu dönem seçim beyannamemizde olmamasına rağmen meclis üyelerimiz, ilçe teşkilatımız ve teknik ekibimizle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduk ve Kent Meydanı Projesi ortaya koyduk. Tamamen Yomra Belediyesinin öz kaynaklarıyla 15 milyon lira ödeme yaparak 27 dükkan ve 28 daire kamulaştırdık. Acele kamulaştırma ile sahibi olduğumuz bu alanda bugün itibarıyla yıkım çalışmalarına başladık."

Sağıroğlu, bu projeyi uçak projesiyle birleştirdiklerini belirterek, "Projemizle ilçemizin büyük sorunlarından biri olan otopark sorununu da tarihe gömmüş olacağız. Projemiz 3 bin araçlık otopark, iş yerleri, saat kulesi ve millet kıraathanesinden oluşacak. Artık belediyeler kendi kaynaklarıyla personel maaşlarını karşılamalıdır. Biz Yomra Belediyesi olarak bunun bilinciyle hareket ederek projemizi hayata geçirmek istiyoruz. Projemiz ilçemize hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Kaynak: AA