Su Varillerinden Koltuk Takımı Geçim Kaynağı Oldu

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan demir ustası, 39 yaşındaki İbrahim Taha, boş vakitlerini değerlendirmek için atıl durumdaki su varillerinden ürettiği koltuk takımlarıyla geçimini sağlıyor.

Taha'nın hurdacılardan temin ederek 1 günde yaptığı varilden koltuk takımlarına ilgi yoğun.

Taha, yaptığı koltuk takımlarını Hatay'ın birçok noktasındaki işletmelerin yanı sıra Kuveyt gibi Arap ülkelerine de göndermeye başladı.

Siparişlere yetişmek amacıyla yanında 6 kişiyi istihdam eden Taha, koltuk takımlarının yanı sıra, sandalye, mangal ve dolap gibi birçok ürünü de varilden yapıyor.

4 çocuk babası İbrahim Taha, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boş vakitlerini değerlendirmek için başladığı varilden takım yapma işinin geçim kaynağı olduğunu söyledi.

Suriye'nin İdlib kentinden gelerek Reyhanlı'ya yerleştiğini belirten Taha, ''Ülkemde demircilik yapıyordum. Burada da mesleğimi yapmak istedim. Kiraladığım yerde küçük çaplı işler yapmaya başladım. Hurdacılardan aldığım varilleri koltuk takımı yaparak değerlendirmek istedim.'' dedi.

Varillerden yapılan koltuk takımının çevresi tarafından çok beğenildiğini ifade eden Taha, ''Bu işi ilerletmek istedim. Hurdacılardan temin ettiğim varilleri iş yerime getirerek kesme, kaynak, boyama ve bir takım işlemlerden geçtikten sonra hazır hale getiriyorum. Şuana kadar 100 koltuk takımı sattım. Yanımda 6 kişiye de iş imkanı sağladığım için mutluyum.'' diye konuştu.

Yaptığı varilden koltuk takımlarını Hatay'da birçok işletmeye sattığını dile getiren Taha, "Ürünlerimizi sosyal medyadan paylaşıyorum. Oradan görüp beğenerek sipariş alıyorum. Son olarak bir koltuk takımını Kuveyt'e gönderdim. Atıl durumdaki varilleri değerlendirerek ekmek kazanmaya devam edeceğim.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA