Sadakataşı Derneği'nden Hindistan'a 100 Su Kuyusu

Sadakataşı Derneği, Hindistan'ın birçok bölgesinde 100 su kuyusu açılmasını sağladı.

Sadakataşı Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Hindistan'da bölge halkının sağlıklı suya kavuşturulması ve sağlıksız suyun sebep olduğu hastalıkların önlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, içilebilir temiz su sıkıntısı yaşayan Hindistan'ın Batı Bengal ve Uttar Pradeş bölgelerinde dernek tarafından 100 su kuyusu açıldı.

- "Bölgeye yardımlarımız devam edecek"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, şunları kaydetti:

"Hindistan'ın Batı Bengal ve Uttar Pradeş bölgelerinin kırsal kesimlerinde açılan su kuyularından ortalama bin 500 kişi, 5 yıl boyunca faydalanabilecek. Su kuyularını gerekli tüm sağlık taramalarından geçirdikten sonra halkın kullanımına sunuyoruz. Bölgeye yardımlarımızı başka alanlarda da sürdüreceğiz."

- Asya ve Afrika'da bin su kuyusu

Dernek temiz su sorunu yaşayan coğrafyalarda yaşam alanlarının bereketlenmesi, hijyenin sağlanması, salgın hastalıkların oluşmamasını sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği projeleriyle Afrika ve Asya'nın birçok ülkesinde yaklaşık bin su kuyusu açtı.

Sadakataşı Derneği'nin Somali, Kenya, Burkina Faso, Çad, Tanzanya, Uganda, Sri Lanka ve Bangladeş'te toplam 32 su kuyusu açma çalışmaları ise devam ediyor.

Kaynak: AA