Filipinler'de Yutu Tayfunu Etkisini Sürdürüyor

Filipinlerde etkisini sürdüren Yutu Tayfunu, güçlü fırtınalar ve toprak kaymalarına neden olurken, perşembe günü Saipan Adası’nda mahsur kalan 80 Çinli turist de ülkesine gönderildi.

Filipinler'de Yutu Tayfunu Etkisini Sürdürüyor
Filipinler’de etkisini sürdüren ve saatteki hızı zaman zaman 230 kilometreye ulaşan Yutu Tayfunu, ülkede maddi hasara yol açarken 130’dan fazla kişinin de yaralanmasına neden oldu. Filipinler’de etkili olan Yutu Tayfunu’nun bugün ülkeyi terk etmesi bekleniyor. Los Angelas’taki Çin Başkonsolosluğu, bugün kurtarılan 80 kişiyle birlikte şu ana kadar bin 600 Çinli turistin geri döndüğünü açıkladı.



10 binden fazla kişi tahliye edildi

Filipinler’in Luzon Adası’ndaki Isabela’nın Dinapigue kasabasını sabah saatlerinde 150 kilometre hızla vuran Yutu Tayfunu, ağaçları ve çatıları uçurdu, elektrik direklerini devirdi. Rüzgar hızının zaman zaman saatte 210 kilometreye ulaştığı bölgede 10 binden fazla kişi tahliye edildi.

Saipan ve Tinian adalarında büyük hasar oluştu

Geçtiğimiz Perşembe günü saatte 270 kilometre hızla Saipan ve Tinian adalarını vuran tayfun büyük hasar yol açtı. Saipan Uluslararası Havalimanı da fırtınadan zarar gördü. Saipan’da mahsur kalan bin 600 Çinli turistin son kafilesi de bugün kurtarılarak ülkelerine gönderildi.
Kaynak: İHA