Elektrikli Bisiklete TÜBİTAK'tan Ödül

Çukurova Üniversitesi öğrencileri tarafından tasarlanan '3 Teker' isimli elektrikli bisiklet, bölge birinciliği ödülünü aldı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Bisiklet Kulübü ve Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencileri tarafından tasarlanan "3 Teker" adı verilen elektrikli bisiklet, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışmasında bölge birinciliği ödülüne layık görüldü.

ÇÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Bisiklet Kulübü ve Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği son sınıf öğrencileri Mustafa Topal ve Remzi Can Akile, Doç. Dr. Caner Enver Özyurt ile Doktor Öğretim Üyesi Durmuş Ali Bircan danışmanlığında, "3 Teker" isimli elektrikli bisiklet tasarladı.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Özel Sektöre Yönelik Lisans Bitirme Tezleri Yarışmasına elektrikli bisikletle katılan öğrenciler, Kayseri Bölge Birinciliği ödülünü aldı.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, elektrikli bisikleti tasarlayan öğrenci ve danışmanlarını makamında kabul etti.

Öğrencilerden pedalla çalışan ve çevreci yapısıyla her yaştan insana hitap eden elektrikli bisikletle ilgili bilgi alan Kibar, yaptıkları çalışma ve ödül dolayısıyla öğrencileri tebrik etti.

Rektör Kibar, saatte 50 kilometre hıza ulaşan elektrikli bisikletle kampüs turu da attı.
Kaynak: AA