Denizli Büyükşehir Belediyesi 142 Yaşında

Denizli'de 1876 yılında kurulan belediye teşkilatının 142. yıl dönümü törenle kutlandı.

Denizli'de zaman içerisinde büyükşehir yapılanmasına dönüşen belediye teşkilatının 142. yılı dolayısıyla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda tören düzenlendi.

Törende, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Zolan, törende yaptığı konuşmada, 1876 yılında kurulan belediyenin, ilk günden itibaren çalışanları, başkanları ve meclis üyeleriyle milletin hizmetinde Denizli'yi inşa etme anlamında, taş taş üstüne koyarak gece gündüz çalıştığını belirtti.

Bugüne kadar Denizli'ye hizmet eden tüm belediye başkanları, meclis üyeleri ve çalışanlarına teşekkür eden Zolan, şunları söyledi:

"Büyüyen şehrimiz 2014'te büyükşehir statüsüne kavuşmuş, belediyemiz sadece şehrin merkezinde değil, Denizli'mizin il sınırları çerçevesinde her alana hizmet eder hale gelmiştir. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli'mizi daha ileriye ve daha güzele götürme anlamında hizmet üretmektedir. Denizli'miz hak ettiği hizmetleri aldı ve almaya da devam edecektir. Mesele birlik ve beraberliktir. Şehirde yaşayan 1 milyon 20 bin insanımıza karşı hiçbir ayrım gözetmeksizin herkesi kucaklayarak, her mahalle ve beldenin ihtiyacını karşılama noktasında gece gündüz çalışıyoruz. Bizim paydamız Denizli'nin menfaatidir. Renkler, düşünceler farklı olabilir. Biz Denizliliyiz, Denizli'nin menfaatinde buluşmasını her zaman bildik."

Önceki dönem belediye başkanları Ali Dartanel, Hasan Gönüllü, Ziya Tıkıroğlu ve Ali Marım, merhum belediye başkanı Mehmet Candoğan'ın kızı Ülkü Candoğan ile ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve belediye çalışanlarının da katıldığı tören sonunda, ebediyete intikal etmiş belediye başkanlarının mezarları ziyaret edildi.

Kaynak: AA