Ağrı'da Dörtyol Kavşağı Trafiğe Açıldı

Ağrı Dörtyol Kavşağı’nda trafiği rahatlatmak için yaklaşık 3 aydır devam eden alt geçit çalışmasında sona gelindi. Önümüzdeki hafta tamamen biteceği beklenen altgeçit’in üstünden geçen yol asfaltlanarak trafiğe açıldı.

Ağrı'da Dörtyol Kavşağı Trafiğe Açıldı
Ağrı Belediyesi tarafından yaklaşık olarak 3 ay önce Yeni Van Caddesi ile Kağızman Caddesi’ni birbirine bağlamak ve kentin trafik akışını rahatlatmak adına başlayan 210 metrelik (battı-çıktı) altgeçit çalışmasında sona yaklaşıldı. Altgeçit’in bir an önce faaliyete geçmesi için yoğun çaba sarf eden ekipler bugün geçidin üstünden geçen doğu-batı istikametindeki yol asfaltlandı. Saat 15.00’altgeçite gelen Vali ve Belediye Başkanı Süleyman Elban çalışmaları yerinde inceledi. Bir süre altgeçit inşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Elban yetkililerden bilgi aldı. Asfalt çalışmasını da denetleyen Vali Elban, altgeçit’in üzerinden geçen ve kentin en işlek yolunu hizmete açtı. Öte yandan yolun açılması ile birlikte trafikte rahat bir nefes aldı. Ara sokak ve caddeleri kullanan sürücüler asfaltlama çalışmalarının büyük bir kısmının bitmesinin ardından kavşağı kullanmaya başladı.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Elban, “Altgeçit Kavşağı projesinin kasım ayının ikinci haftası biteceği hakkında bize bilgi verildi.

Yağmur ve olumsuz hava şartlarına rağmen biz 15 gün daha erken bitirdik. Bugün burada asfaltlama çalışması tamamlama aşamasına geldi. İnşallah bir hafta içerisinde alt ile birlikte yan yolları da tamamlamış oluruz. Dolayısıyla köprü tamamen hizmete girer” dedi.

Cumhuriyet Caddesi’nde sona doğru

Ağrı Valisi Süleyman Elban Cumhuriyet Caddesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Ağrı’nın en işlek caddelerin biri olan ve araç trafiğine kapalı olan Cumhuriyet Caddesi’nde doğalgaz ve altyapı çalışmalının ardından başlayan yenileme çalışmalarında cadde yepyeni bir görünüme kavuştu. Soğuğa dayanıklı granit taşlarının kullanıldığı caddenin üst yapında çalışmaların bu hafta tamamen biteceği bekleniyor. Caddeye gelen Belediye Başkanı Süleyman Elban, çalışmaları denetleyip bilgi aldı. Çalışmaların tamamen bitmesinin ardından ara yollarda da yenileme çalışması başlatacaklarını söyleyen Vali Elban, “Caminin önü ve arka sokaklara başlayacağız. Burada yaya trafiği çok olduğu için kent mobilyayı koyamıyoruz. Aydınlatma sistemini yapıyoruz aynı zamanda çöp kutuları bırakabiliriz. Cadde de bulunan iş yerlerinin önünde malzeme bırakılmayacak” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA