Adana'da Millet Bahçesi'nde Sona Yaklaşıldı

Adana'da 130 bin metrekare alan üzerine kurulan Millet Bahçesi, açılışa hazırlanıyor.

Yüreğir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği Millet Bahçesi için ilçedeki çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. İnşaatı büyük ölçüde tamamlanan bahçenin kısa bir süre sonra hizmete girmesi bekleniyor.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, göreve geldiği günden bu yana Yüreğir'in gelişmesi, kalkınması için mücadele ettiğini belirtti.

İlçe yıllardan beri ihmal edilmiş bir yerken kamu ve özel yatırımcılarla görüşerek ilçeye yatırım yapmalarını sağladıklarını, kentte ilk kez yerinde kentsel dönüşümü başardıklarını ifade eden Çelikcan, bu süre içinde 11 kültürevi, 24 taziye ve mahalle evi, 22 spor kompleksinin tamamlandığını, Adana'nın ilk bilim merkezini, 15 Temmuz Şehitler Parkı ile 5 Ocak Kurtuluş Dioraması'nı ziyarete açtıklarını kaydetti.

Çelikcan yazılı açıklamanın devamında, şunları kaydetti:

"Yüreğir'de yeşil alanları hızla çoğalttıyoruz. Yılbaşında inşaatını başlattığımız Millet Bahçesinin içerisinde zip coaster, hayal yeli, botanik park, su kayağı tesisi, optimist marina, yelken spor kulübü, seyir terasları, deniz feneri, engelli lokalleri, anfi tiyatro, festival meydanı ve bir çok sosyal donatı yapılıyor. Bunun yanı sıra bisiklet yolları, yürüyüş parkurları, geniş kapasiteli otopark da olacak. İnşaatı tamamlandığı zaman buraya gelen vatandaşlarımız aileleriyle birlikte akşama kadar vakit geçirebileceklerdir.''

Kaynak: AA