Ordu'da Kaymakamlar Toplantısı Düzenlendi

Ordu'da, ilçelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, yatırımlarını ve projelerini değerlendirmek amacıyla kaymakamlar toplantısı yapıldı.

Vali Seddar Yavuz başkanlığında her ay düzenlenen toplantı, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Burada konuşan Vali Yavuz, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun önemine işaret ederek, vatandaşa sunulan hizmetlerin etkin ve süratli olarak yerine getirilmesini istedi.

İlçelere yeni atanan kaymakamlara da yeni görev yerlerinin hem kendileri hem aileleri hem de görev yaptıkları ilçeler için hayırlı olmasını dileyen Yavuz, özveriyle çalışan meslektaşlarına hizmetleri vesilesiyle teşekkür etti.

Kaymakamlardan, mülki idare amirliği mesleğini en güzel şekilde icra etmelerini ve örnek olmalarını isteyen Yavuz, "Her zaman güler yüzlü olmaya özen gösterin, insanları oturarak değil ayakta karşılayın. Sokağa çıkın insanların elini sıkın, yumuşak, nazik davranın ve halkla ilişkilere önem vermeye gayret edin." diye konuştu.

Yavuz, mesleğin, dar kalıplara sığdırılarak yürütülmeyeceğine dikkati çekerek, "Meslektaşlarım olarak sizleri seviyorum. Kendinize yeni bir yol haritası belirleyin. Zerafet ve nezaketten uzaklaşmayın. Beden diliniz ve duruşunuz çok önemli. Aksi takdirde saygı uyandıramazsınız. İşinizi insanların gönlünü alarak yapmaya çalışın. Haklı olduğunuz her durumda bu şehrin valisi olarak arkanızda olduğumu da bilmenizi isterim." ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin Öztürk de yaylalardaki kaçak yapılaşmanın önlenmesi ve imar barışı konusunda bir sunum yaptı.

İmar barışı düzenlemesinin 31 Aralık 2017 tarihinden önce ruhsatsız, ruhsat ve eklerine aykırı yapılan yapıları kapsadığını belirten Öztürk, yapı yapılabilmesi için mutlaka ruhsat alınması gerektiğini, aksi takdirde ilgililer hakkında 3194 sayılı İmar Kanunu ve Yönetmelikleri kapsamında işlem yapılacağını kaydetti.

Öztürk, bugüne kadar il genelinde yapı kayıt belge sayısının 17 bin 929, alınan ödeme tutarının ise 28 milyon 767 bin 583 lira olduğunu dile getirdi.

Vali Yavuz, toplantı sonunda kaymakamlardan bulundukları ilçelerde yaşadıkları sorun, sıkıntı, talep ve önerileri dinleyerek not aldı.

Kaynak: AA