Mobilya Sektöründe İhracat Artışı

AKAMİB Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kılıçer: 'İhracatımız eylül ayında, 2017 yılına kıyasla yüzde 30 oranında artış kaydederek 52 milyon 95 bin dolar olarak gerçekleşti'.

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Onur Kılıçer, eylül ayında, geçen yılın aynı ayına kıyasla ihracatta yüzde 30 oranında artış kaydettiklerini bildirdi.

Kılıçer, yaptığı yazılı açıklamada, sektörel bazda yaşanan ihracat artışını değerlendirerek, "İhracatımız eylül ayında, 2017 yılının aynı ayına kıyasla yüzde 30 artış kaydederek 52 milyon 95 bin dolar olarak gerçekleşti." ifadesini kullandı.

Türkiye geneli ve AKAMİB olarak sektörün eylül ayındaki en önemli pazarının Irak olduğunu belirten Kılıçer, Irak'ı, Birleşik Krallık ve İtalya'nın takip ettiğini, Libya'ya gerçekleşen ihracatta da dikkati çeken bir yükseliş olduğunu aktardı.

Ocak-eylül döneminde "Mobilyalar ürün grubunun", AKAMİB ihracatında yüzde 62 paya sahip olduğunu kaydeden Kılıçer, "Keresteler, sandık, kafes, palet ürün grubu ihracatında da yüzde 5,55 artış sağlandığını bildirdi.

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında İtalya'ya ziyaret gerçekleştireceklerini belirten Kılıçer, "Projenin hedef pazarlarından biri olan İtalya’ya gidecek heyetle üretici, toptancı ve ithalatçı firma tesislerini ziyaret ederek, ticari ilişkilerimizi daha daha da artırmayı hedefliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA