İzmir'li Vinç Operatörü Adana'da Şifa Buldu

Beynindeki tümör nedeniyle konuşmasında bozukluk olan, sağ kol ve bacağında zayıflık ve ara ara unutkanlık yaşayan vinç operatörü, ameliyatla sağlığına kavuştu.

Beynindeki tümör nedeniyle konuşmasında bozukluk, sağ kol ve bacağında zayıflık ve ara ara unutkanlık şikayetleri olan İzmir'de yaşayan vinç operatörü, Adana'da gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu.

Çalışırken sara nöbeti ve ani bilinç kaybı gelişen, acil olarak götürüldüğü hastanede beyninde kitle olduğunu öğrenen vinç operatörü Mahsum Hatay (46), ameliyat için yaptığı araştırma sonucunda Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ni tercih etti.

Tümör nedeniyle sağ kol ve bacağında zayıflık bulunan, ara ara baygınlık geçiren Hatay, ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derviş Mansuri Yılmaz ve ekibinin mikro cerrahi ve nöronavigasyon tekniği kullanılarak gerçekleştirdikleri ameliyatla rahatsızlığından kurtuldu.

Prof. Dr. Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'den gelen Hatay'ın beynindeki kitle nedeniyle kendilerine başvurduğunu söyledi.

İleri görüntüleme yöntemleriyle beynin sol tarafında konuşma merkezinde hafızayla ilgili beyin bölgesinde bir kitle tespit ettiklerini dile getiren Yılmaz, mikro cerrahi teknikle ve nöronavigasyon yöntemiyle beyin tümörünün tedavisini gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Ameliyattan hemen sonra hastanın yürümeye başladığını, kol ve bacağındaki zayıflığın düzeldiğini vurgulayan Yılmaz, "Hastamız, her geçen gün daha iyiye gidiyor. Ameliyattan önce konuşma bozukluğu mevcuttu. Bu yönetimi kullanmamış olsaydık konuşma bozukluğu artabilirdi veya ameliyattan sonra tamamen konuşma yetisini kaybedebilirdi. Bu teknikleri kullanarak konuşma merkezini, kolu, bacağı hareket ettiren beyin bölgesine hasar vermeden bu tümörü çıkarmış olduk." diye konuştu.

Yılmaz, dünyada ve Türkiye'de beyin tümörlerinin önemli bir hastalık grubunu oluşturduğunu, bunda çevresel faktörler, genetik yatkınlık ve özellikle de radyasyona maruz kalmanın önemli bir risk faktörü olduğunu söyledi.

Masum Hatay da rahatsızlığı nedeniyle sıkıntılı bir süreç geçirdiğini, ancak yapılan ameliyatla eski sağlığına yeniden kavuştuğunu kaydetti.
Kaynak: AA