'Din Hizmetine Adanmış Ömürler' Konferansı

Safranbolu'da, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında "Din Hizmetine Adanmış Ömürler" konferansı düzenlendi.

Safranbolu İlçe Müftülüğü tarafından Karabük Üniversitesi (KBÜ) Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, camilerin 7'den 70'e herkese açılması gerektiğini belirtti.

Din görevlileri denildiğinde müftülükte çalışan personel akla geldiğini ifade eden Kaymakam Ürkmezer, şöyle konuştu:

"Konferansında adında olduğu gibi din hizmetine adanmış ömürler dediği gibi burada hepimize görev düşüyor. Bizler bu vatanda, memlekette, bu al bayrak altında çalışıyorsak, Müslüman olarak yüce yaratana hizmetimizde bunları kapsayacak şekilde devam ediyorsak hepimiz ümmet için çalışıyoruz. Bizler nasıl ki Türkiye'nin çeşitli yerlerinde görev yaptıysak, terör bölgesinde görev yaptık, şu anda terör bölgesinde mücadele devam ediyorsa bu sadece vatan, bayrak için değil, bu din ve ümmet için de savaşıyoruz. Bizler şehirlerde, köylerde, kasabalarda, öğretmen, mühendis, mimar, kaymakam, doktor olarak çalışıyorsak, bu vatan, bayrak ve ümmet için çalışıyoruz."

Konferansa konuşmacı olarak katılan Karabük İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk ise, din görevlisi diye bir tabir olmadığını belirtti.

Müslümanların eşit olarak muhatap olduğunu aktaran Yılmaztürk, şunları kaydetti:

"Bütün Müslümanlar Allah'ın emir ve yasaklarıyla muhataptır. Hatta bütün insanlık muhataptır. Ancak Allah, ilk insanı görevlendirmiştir. Hz. Adem ilk insan ve ilk peygamberdir. Ondan sonraki süreçte hiçbir zaman insanlık yalnız bırakılmamış. Allah eşsiz olarak yaratmış olduğu, nimetlerle donatmış olduğu, sayılamayacak nimetleri maddi ve manevi yapısında barındırmış olduğu insanı başı boş bırakmamış."

Kaynak: AA