Ağrı'da Asayiş Uygulamaları

Ağrı'da, geçen ay FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 11 kişiden 7'si, PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 38 şüpheliden 17'si tutuklandı.

Ağrı'da, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geçen ay FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 11 kişiden 7'si, PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 38 şüpheliden 17'si tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin eylül ayı içerisinde FETÖ/PDY terör örgütü, PKK/KCK silahlı terör örgütü, göçmen kaçakçılığı, sigara ve uyuşturucu ile mücadele suçlarına yönelik operasyonlarına yer verildi.

Açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik çalışmalarda, terör örgütünün kamu kurumlarında görevli memur ve sivil yapılanmasında yer alan 11 şüpheliden 7'sinin tutuklandığı, 4'ünün ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak adli kontrol şartıyla serbest kaldığı ifade edildi.

- PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda 17 şüpheli tutuklandı

PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik çalışmalarda ise il merkezi ve ilçelerinde 38 şüphelinin yakalandığı aktarılan açıklamada, şüphelilerden 6'sının emniyet ve savcılık ifadelerinin ardından, 15'inin ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı, 17'sinin de tutuklandığı kaydedildi.

Düzenlenen operasyonlarda, şüphelilerle birlikte 1 adet AK-47 kaleşnikof uzun namlulu silah, bu silaha ait 5 adet şarjör, 200 adet mermi, 1 adet mavzer beşli olarak tabir edilen uzun namlulu silah ve silaha ait 41 adet mermi, 6 adet ruhsatsız av tüfeği ile çok sayıda dijital ve örgütsel döküman ele geçirildiği kaydedildi.

Uyuşturucu madde satan, alan ve nakleden şahıslara yönelik çalışmalarda, işlem yapılan 63 şüpheliden 10'unun adli kontrol şartı ile 41'nin ise emniyet ve savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakıldığına yer verilen açıklamada, 12 şüphelinin ise tutuklandığına dikkati çekildi.

Şahıslarla birlikte 124 kilo 922 gram eroin, 6 kilo 860 gram esrar, bin 670 adet sentetik ecza, 120 kök Hint keneviri, 64 gram metamfetamin, 1 adet ecstasy hap ve 0,3 gram sentetik kannabinoid madde ele geçirildiği vurgulandı.

- 71 bin 390 paket sigara ele geçirildi

Bu yıl yasa dışı tütün mamulleri ticaretini önlemeye yönelik yapılan çalışmaların da aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kaçakçılık suçları ile mücadele kapsamında, gümrük kaçağı olan 71 bin 390 paket sigara,23 ton 923 litre kaçak akaryakıt,115 bin 474 adet ilaç,16 bin 806 adet emtia,47 adet havalı tüfek, 1 adet kaçak otomobil ele geçirilmiş, toplamda 16 araca el konulmuştur. Kaçakçılık suçları kapsamında toplamda 56 kişiye adli işlem yapılmış, bunlardan 5'i adli kontrol şartıyla, 44'ü adli makamlarca serbest bırakılmış, 7 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir."

- 315 düzensiz göçmen yakalandı

Yurda yasal olmayan yollardan giriş yaptığı anlaşılan 315 düzensiz göçmenin yakalandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Göçmen şahıslar üzerinden haksız kazanç elde eden ve göçmen kaçakçılığı suçuna karışan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde 15 şahıs yakalanmış olup, bu şahıslardan 3'ü adli kontrol şartı ile 8'i adli makamlarca serbest bırakılmış, 4 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir."

Asayiş çalışmalarında ise aranan şahıslarla ilgili ekiplerin çalışmalarına değinilen açıklamada, "Çalışmalarda 17 şahıs yakalanmış, 2'si serbest kalırken 17 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Mal varlığına karşı işlenen suçlarla ilgili 24 şahıs yakalanmış, 3 şahıs adli kontrol şartı ile 13 şahıs ifadeleri sonrası serbest bırakılmış, 8 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir." denildi.

Kişilere karşı işlenen suçlarla ilgili de 5 şüphelinin yakalandığı aktarılan açıklamada, 2 şüphelinin adli kontrol şartı ile 2'sinin ifadeleri sonrası serbest bırakıldığı, bir kişinin ise tutuklandığı hatırlatıldı.
Kaynak: AA