Afrin'de Yakalanan Teröristlere İş Birliği İddiasıyla Tutuklama

Zeytin Dalı Harekatı sırasında 2 askerin şehit edildiği saldırıyla ilgili tutuklanan 11 YPG/PKK'lı teröristle iş birliği içinde kaçakçılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 6 zanlıdan 5'i tutuklandı, biri serbest bırakıldı.

Hatay'ta, Zeytin Dalı Harekatı sırasında 2 askerin şehit edilmesi olayına karıştığı gerekçesiyle tutuklanan 11 YPG/PKK'lı teröristle iş birliği içinde kaçakçılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 6 zanlıdan 5'i tutuklandı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamaya göre, Zeytin Dalı Harekatı sırasında Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın şehit edilmesiyle ilgili 11 teröristin tutuklanmasının ardından zanlılarla iş birliği içinde olanların yakalanması için çalışma başlatıldı.

Yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan şüphelilerle iş birliği içinde Hatay- Afrin sınır bölgesinde kaçakçılık faaliyetinde bulundukları iddiasıyla 6 şüpheli gözaltına alındı.

İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 5'i "terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, biri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın şehit edilmesi ve akabinde Usta'nın naaşının kaçırılması olayına karışan 9 terörist, 14 Eylül Cuma günü Suriye'nin Afrin kentinde jandarma istihbarat ve terörle mücadele birimleri ile MİT'in çalışmasıyla yakalanarak Türkiye'ye getirilmiş ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Daha sonra, aynı olaya karışan iki YPG/PKK'lı terörist daha Suriye'de yakalanarak getirildikleri Hatay'da tutuklanmıştı.
Kaynak: AA