Elazığ'da '1. Uluslararası Dede Korkut Hikaye Yarışması' Ödül Töreni

Elazığ'da "1. Uluslararası Dede Korkut Hikaye Yarışması"nın ödül töreni yapıldı.

Elazığ Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda, Elazığ Belediyesi ve Bizim Külliye Dergisi tarafından, Türk hikayeciliğine dikkat çekmek, edebiyata yatkın öğrencileri teşvik etmek amacıyla Türkiye genelinde "öğrenci" ve "yetişkin" kategorilerinde düzenlenen yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Program daha sonra "Günümüz Türk Hikayeciliği" konulu panel ile devam etti.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, yaptığı konuşmada, bu tür etkinlikleri hikaye yazma geleneğini teşvik etmek ve yeni nesiller ile yazma konusunda daha yakın bir bağ kurmak amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Bir şehrin gelişmesinin kültürel faaliyetlerin çokluğundan geçtiğine işaret eden Yanılmaz, "Bu çalışmalar geleceğe bırakacağımız kültür, sanat, edebiyat, şiir çalışmalarıdır. Elazığ kadim bir şehir. Birçok kültürün, sanatın, medeniyetin, dinlerin ırkların birlikte yaşadığı, nadir bir şehir. " diye konuştu.

- "2018 yılını kültür, sanat yılı ilan ettik"

"Elazığ'ın ismi anılınca insan heyecanlanıyor. O kadim kültürün, kadim medeniyetin vermiş olduğu bir heyecan var. Bu heyecana uygun olarak biz de göreve geldiğimiz günden bu yana kültür ve sanat etkinliklerini artırdık." diyen Yanılmaz, şunları kaydetti:

"2018 yılının başına geldiğimizde toplam 630 kültür sanat etkinliği gerçekleştirmiştik. 2018 yılını kültür sanat yılı ilan ettik. Bugüne kadar yapılan tüm sanat etkinliği kadar 2018 yılında da o kadar etkinlik yapacağız. Şimdiye kadar kültür sanat etkinliklerimiz bin 300'ü geçmiş. Yani sadece 2018 yılında 640'ın üzerinde etkinlik yapmışız."

Bizim Külliye Dergisi Yayın Yönetmeni Nazım Payam da Dede Korkut hikayeleri ile ilgili bilgi verdi.

Program sonunda yarışmaya katılan tüm öğrencilere Elazığ Belediyesince bisiklet hediye edildi.

Kaynak: AA