Dilovası'nda İmar Barışı Sürüyor

İmar barışında 31 Ekim olan son başvurusu süresinin 31 Aralık tarihine uzatılacağını açıklanmasının ardından, Dilovası Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde kurulan İmar barışı kayıt ofisleri 31 Aralık 2018 tarihine kadar kayıt almaya devam edeceği bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışında 31 Ekim olan son başvurusu süresinin uzatılacağını açıklamasının ardından Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, imar barışı kayıt ofislerinin 31 Aralık 2018 tarihine kadar kayıt almaya devam edeceklerini söyledi.

Başkan Toltar, vatandaşların mutlaka bu süre içerisinde 31 Aralık 2018 tarihinden önce yapılan yapıların kayıt başvurularının yapılmasını isteyerek, bu sürenin bir daha uzatılmayacağını belirtti.

Başkan Toltar, “Dilovası’nın önemli sorunlarından biri olan 2/B ve orman arazileri üzerine kurulu bulunan yüzlerce yapının ruhsatsız ya da iskansız bir şekilde olmasından dolayı hem belediyemiz hem de vatandaşlarımız sürekli mağdur durumda oluyordu. Nihayet ki hükumetimiz tarafından açıklanan imar barışı sayesinde hem vatandaşlarımızın mağduriyeti ortadan kaldırılmış olacak ve belediyemiz hizmet noktasında daha sağlıklı bir şekilde yoluna devam edecektir. Hükumetimizin açıkladığı İmar Barışı kanunundan sonra bizde belediye olarak 8 Haziran’dan itibaren ofisler kurarak imar barışına başvuruda bulunan vatandaşlarımıza yardımcı olmakta ve bilgilendirme yapmaktayız. Vatandaşlarımızın yapılarının yasal olabilmesi için halkımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Halkımızın da çıkan bu yasadan faydalanmaları ve ilerde mağduriyet yaşamamaları için 31 Aralık’a kadar başvurularını yapmalarını ümit ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA