'Cumhuriyet Fidanlığı' Cumhuriyetle Büyüyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Trakya Üniversitesi (TÜ) Cumhuriyet Fidanlığı'nda, fidan dikim töreni gerçekleştirildi.

Karaağaç Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde düzenlenen törende cumhuriyetin kuruluş yıl dönümü anısına fidanlığa 95'inci yıl fidanı dikildi.

TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, üniversitenin güzel bir geleneğini sürdürdüklerini ve bayram coşkusunu fidan dikerek süslediklerini söyledi.

Cumhuriyete özel fidanlığın, cumhuriyetle birlikte büyüdüğünü belirten Tabakoğlu, "Burada diktiğimiz fidanlar hem kurumumuzun geleneğini hem de geleceğe umutla baktığımızı gösteriyor." dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Tabakoğlu, şöyle devam etti:

"Büyük Türk milleti Orta Asya'dan çıktığı yolculuğunda dünya tarihini yaza yaza ilerledi. Selçuklular ve Osmanlılar bu tarihin çok önemli mihenk taşlarıydı. Osmanlı'ya başkentlik yapmış, Fatih'i yetiştirmiş Edirne Osmanlı'nın hem güzel günlerini hem de 4 işgal gördüğü acılı günlerini de yaşadı. O büyük Türk milleti küllerinden doğarak, Anadolu'dan atılmak istendiği zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla küllerinden tekrar doğdu ve Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Cumhuriyet bizler için çok önemli. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatan için canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyorum."

Daha sonra, fidanlığa cumhuriyetin 95'inci kuruluş yılını simgeleyen fidan dikilerek can suyu verildi.

Törene, Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA