Adana'da Emlakçılara 'İmar Barışı' Anlatıldı

Adana'da "İmar Barışı ve Getirdikleri" konulu toplantı düzenlendi.

Adana Emlakçılar Esnaf Odası tarafından ATO konferans salonunda düzenlenen toplantıda, mayıs ayında kabul edilerek yasalaşan "İmar Barışı" hakkında bilgilendirmede bulunuldu.

Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Ülkü Uçar, Türkiye'deki tapusuz ve imara uygun olmayan yapılarla ilgili "Yapı Kayıt Belgesi" verilmesi sonrasında bu belgenin tapuya dönüştürülmesinin öngördüğünü belirtti.

İmar Barışı'nın bir anlamda devlet ile vatandaşın barışması anlamına geldiğini ifade eden Uçar, zor dönemden geçen inşaat ve emlak sektörünün rahatlaması için 31 Ekim 2018'de sona erecek tapu harcı ve KDV indiriminin kalıcı olması gerektiğini bildirdi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek ise, İmar Barışı'nın hem devlet hem de vatandaşa büyük faydalar sağlayacağına inandığını, af süresinin de 31 Aralık 2018'e kadar uzatılması gerektiğini söyledi.

Çukurova Tapu Müdürü Nurettin Dağ da katılımcılara İmar Barışı ve getirdikleri, başvuru sonrası yapılacaklar konusunda bilgi verdi.

Toplantıya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, ATO Gayrimenkul Meslek Komitesi üyeleri ile çok sayıda emlakçı katıldı.

Kaynak: AA