Hitit Yolu'ndan 'Cumhuriyet' İçin Yürüdüler

Çorum'da dağcılar, Cumhuriyet'in kuruluşunun 95'inci yıl dönümü nedeniyle Hititlerin kullandığı yolu kullanarak 2 bin metre yükseklikteki Kırklar Dağı'nın zirvesine tırmandı.

Çorum'da dağcılar, Hititlerin yolunu kullanarak 2 bin metre yükseklikteki Kırklar Dağı'nın zirvesinde Cumhuriyet'in kuruluşunun 95'inci yıl dönümünü kutladı.

Çorum Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Hitit Dağ Kulübü Derneğince düzenlenen etkinliğe, aralarında çocukların da bulunduğu 30 kişi katıldı. Hitit Yolu'nu kullanan dağcılar, yaklaşık 2,5 saat sonra Kırklar Dağı'nın zirvesine ulaştı.

Dağcılar, 2 bin metre yüksekte Türk bayrakları açtı. Bir süre zirvede kaldıktan sonra yine Hitit Yolu'nu kullanarak Fakıahmet köyüne geçen katılımcılar, yaklaşık 20 kilometrelik parkuru 5 saatte tamamladı.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Ömer Arslan, AA muhabirine, doğaseverlerle birlikte cumhuriyet yürüyüşü yaptıklarını belirterek, "Kırklar Dağı, Çorum'un 60 kilometre doğusunda, 2 bin metre rakımlı bir dağ. Hitit yürüyüş yolunun güzergahında bulunmaktadır. Biz de bu yolu kullanarak cumhuriyete yakışan bir yürüyüş yaptık." dedi.

Tırmanışa katılan Esra Daldal ise Cumhuriyet'in 95'inci yıl dönümünde böyle bir tırmanış yapmanın kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

Kırklar Dağı'nın Hitit Yolu üzerinde bulunduğunu vurgulayan Daldal, "Zorlu bir tırmanış yaptık ama cumhuriyetin yıl dönümü nedeniyle düzenlediğimiz için hepimiz hem gururlandık hem de keyif aldık. Cumhuriyetimiz için böyle zorlu bir tırmanışı yapmak her şeye değer. Zirvede tüm zorlukları unutuyorsunuz." dedi.
Kaynak: AA