Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen'den 95. Yıl Kutlaması

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95. yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Sekmen, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, milletin, ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda Cumhuriyet'in çok önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Cumhuriyetin, milletin önünde yepyeni ufuklar açan dönüşüm hareketinin başlangıcı olduğunu dile getiren Sekmen, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’da başlattığı ve Erzurum’da doruğa yükselen kurtuluş ve özgürlük mücadelesi, nihai hedefine Cumhuriyet'in ilanıyla ulaşmıştır. Böylece, milletimizin ve devletimizin varlığı ebedileşmiştir. Milletimiz, Cumhuriyet'le milli bir devletin onurlu ve eşit haklara sahip vatandaşları haline gelmiş, devletinin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Cumhuriyet korumamız ve yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır. Milletimizin Cumhuriyet ile perçinlenen onurlu ve özgür yaşama tutkusu zaman içinde kurumsallaşan demokrasi ile zirveye çıkmıştır."

Sekmen, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, 2023 hedefleri kapsamında mutlu ve müreffeh yarınlara doğru ilerlemenin sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Mesajında, 15 Temmuz demokrasi şehitleri ve terörle mücadelede canlarını seve seve feda eden kahraman şehitleri de anan Sekmen, şehitlere Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diledi, gazilere ise şükranlarını ifade etti.

Kaynak: AA