İnsülin Pompasıyla Yaşayan Afra'nın Engelli Babasına İş Bulundu

Engelli baba Huzur Uzun: 'En az azından benim gibi engelli olan kızımın aylık masraflarını az da olsa karşılayacağımdan çok mutluyum' Tip 1 diyabet hastası Afra Uzun: 'Sonunda babam yeni bir işe kavuştu'.

Sakarya'da, 2 yıl önce Tip 1 diyabet hastalığına yakalanan ve sensörlü insülin pompasıyla yaşamını sürdürmek zorunda kalan 12 yaşındaki Afra Uzun'un engelli babası, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Sakarya İl Müdürlüğü'nce işe yerleştirildi.

Cihaz masrafını karşılayacak durumları olmadığı gerekçesiyle kendilerine uzanacak yardım eli bekleyen aileye, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya sahip çıktı. Engelli olduğu için iş bulmakta zorlanan baba Huzur Uzun, bir kurumda işe başladı.

Huzur Uzun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının masraflarını karşılayacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Engelli ve işsiz olduğu için kızının cihaz masraflarını karşılayamaz duruma geldiğini belirten Uzun, "Hep bir yardım elinin uzatılmasını istedik. Bütün her yere başvurdum, engelli olduğum için kimse bana iş vermedi. İŞKUR İl Müdürü Tekin Bey sahip çıkarak beni işe yerleştirdi. Kendilerinden Allah razı olsun. En azından benim gibi engelli olan kızımın aylık masraflarını az da olsa karşılayacağımdan çok mutluyum." diye konuştu.

Tip 1 diyabet hastası Afra Uzun da ailesinin cihazının masrafını karşılayamaz durumda olduğunu dile getirerek, "Devamlı sınıfta bayılıyordum, hastaneye gidiyordum. Babam, ihtiyaçlarımı karşılayamadığı için çok üzülüyordu. Engelli olduğu için bir işi de yoktu. Sonunda Allah razı olsun, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya amcanın yardımlarıyla babam yeni bir işe kavuştu." ifadelerini kullandı.

Adapazarı ilçesinde yaşayan Huzur ve Aysun Uzun çiftinin 12 yaşındaki kızları Afra Uzun, 2 yıl önce diyabet hastalığına yakalanmış, kızlarının ihtiyacı olan cihazın masrafının artması nedeniyle zor günler geçiren aile, ulusal basın yayın kuruluşları aracılığıyla yardım istemişti.
Kaynak: AA