Beyin Felci Geçiren Kızı İçin Rehabilitasyon Merkezi Açtı

Çanakkale'nin Biga ilçesinde 10 yıl önce serebral palsi (beyin felci) hastası olarak bir kız çocuk dünyaya getiren hemşire Ayşenur Kocaoğlu, kızının adına rehabilitasyon merkezi açtı.

Üç çocuk annesi Ayşenur Kocaoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının erken doğduğunu ve 4 ay kuvözde kaldığını söyledi.

Zorlu bir süreçten geçtiklerini ifade eden Kocaoğlu, şöyle konuştu:

"Kızımın defalarca kalbi durdu. Yoğun bakım kapılarında günlerce, aylarca bekledik. Bu haline şükür ediyoruz. Şu anda eğitimi ve fizyoterapi tedavisi devam ediyor. Konuşuyor, derdini anlatıyor ancak yürüyemiyor. Biga'daki eğitim kalitesini yeterli bulmadığımdan dolayı 6 yıldır kızımın eğitimi için Çan ilçemize gidiyorduk. Kızım büyüdü ve ağırlaştı gidip gelmesi zor olmaya başladı. Yürüyemediği için bize de zor oluyordu. Yürüme ihtimali belki yıllar alacak. Şu ana kadar bir gelişme kaydedemedik. En iyisini, en güzelini yapalım istedik. Son teknolojiye uygun otizm, disleksi ve işitme engelliler için bölümleri de olan bir rehabilitasyon merkezini açtık. Sadece bizim çocuğumuz değil bütün çocuklarımız buradan faydalansın istedik."

Ayşenur Kocaoğlu, teknolojiye uyumlu servis araçlarıyla öğrencileri evlerinden alıp tekrar evlerine bıraktıklarını anlattı.

Amaçlarının, burada eğitim alan çocukların normal hayata adapte olması olduğuna işaret eden Kocaoğlu, İzmir, İstanbul, Bursa üçgeninde kapasite olarak tek okul oldukları ve tamamen özel eğitim için yapılan merkezin 35 öğrencisi bulunduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA