AFAD'tan İlçelerde Kaya Islahı Çalışmaları

Erzurum'da, AFAD tarafından Narman ve Horasan ilçelerine bağlı mahallelerde yürütülen kaya ıslahı çalışmaları tamamlandı.

AFAD Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin birçok mahallesinde doğal nedenleri düşerek can ve mal kayıplarına neden olacak dağlık alanlardaki kayaların ıslahı konusunda çalışılmalarını süründürüyor.

Bu kapsamda Narman ilçesine bağlı Alabalık ve Horasan ilçesine bağlı Yarboğaz mahallelerinde yapılan çalışmalar başarılı bir şekilde sonlandırıldı, Tortum ilçesinin Derinpınar Mahallesi'ndeki çalışmaların da iş programı dahilinde kasım ayı sonlarında tamamlanması bekleniyor.

AFAD Erzurum İl Müdürü Selahattin Karsli, yaptığı açıklamada, çalışmaların deneyimli ve konuya hakim mühendisler tarafından yürütüldüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Çalışmalara başlamadan önce her işte olduğu gibi çalışma yapılacak alanda gerekli emniyet tedbirleri alınmaktadır. Kişisel iş güvenliğinin yanında çalışma alanı içerisinde kalan yapıların da emniyeti çelik ağlar, halatlar ve bunların oluşturduğu çelik bariyer sistemleriyle koruma altına alınıyor. Kaya ıslahı çalışmasındaki öncelikli hedefimiz afet nedenini mahallinde çözmektir. Yerinde yapılacak çözümün birçok konuda faydalı olacağı kanısındayız. Sosyal ve ekonomik anlamda bir çok faydalar oluşturacak bu çalışmalar ile onlarca ailenin doğup büyüdüğü mahallelerde yaşamlarına devam etmesi bizlere mutluluk veriyor."

Kaynak: AA