Tabakoğlu'ndan, Büyükelçi Tanju Bilgiç'e Ziyaret

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Sırbistan'daki temasları kapsamında Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç'i ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette iki ülke arasındaki ilişkiler değerlendirildi, bölgesel konular ele alındı.

İki ülke arasındaki işbirliğini daha da artıracak konu başlıklarının ele alındığı toplantıda Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Bilgiç, Sırbistan ile ilişkilerde ülke olarak en iyi dönemlerden birinin yaşandığını belirterek, "Türkiye’nin Balkanlar’da yer alan pek çok ülkeyle, tarihten gelen kuvvetli bağları mevcut. Ülkemizin, Balkanlar’da ve Avrupa’da sahip olduğu stratejik ve diplomatik ilişkilerle işbirliğini eğitim alanında da geliştirerek, ülkelerin dostluk ilişkilerine olumlu katkılar sunmasını ve bilime hep birlikte ışık tutmalarını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Edirne’yi ve Trakya Üniversitesini yakından tanıdığını, proje ve çalışmalarını takip ettiğini ifade eden Bilgiç, "Trakya Üniversitesi, Türkiye’nin Balkanlar’a açılan ve üstlendiği misyon doğrultusunda, Balkanlar için yoğun şekilde çalışan üniversitesi." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA