Safranbolu'da 'Sınai Mülkiyet Hakları Eğitim' Semineri

Karabük Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Karabük Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafında hazırlanan Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2018 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen "Sınai Mülkiyet Eğitimi" projesi çerçevesinde "Sınai Mülkiyet Eğitimi" semineri verildi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, yatığı açılış konuşmasında, seminerin 5 gün süreceğini söyledi.

Ülke ekonomisinin gelişmesi, buluşları, tasarımları artırmakla ve ekonomik değeri güçlü markalar oluşturmakla mümkün olacağını ifade eden Kaymakam Ürkmezer, "Bu eksende sınai mülkiyet hakları yeni bilgi ve teknolojilerin üretilmesi sürecinde önemli bir rol üstlenmekte, bizler de kaymakamlık ve belediye olarak seminerlere katılarak bu alanda personelimizin eğitim almalarını sağladık." dedi.

Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Toplantı Salonunda yapılan seminerde, Okan Taner, Sami Ertuğrul tarafından marka, tasarım, coğrafi işaretler ve patent konularında eğitim verildi.

Kaynak: AA