MŞÜ'de 'Kariyer Etkinliği' Düzenlendi

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi tarafından "Kariyer Etkinliği" düzenlendi.

MŞÜ 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, Microsoft Türkiye ekibinden Ömer Sarpdağ ile Ozan Gündüz konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Salih Özer yaptı.

Özer, "Bu etkinlikte endüstri 4.0'ın en önemli ayaklarında biri olarak kabul edilen üç boyutlu yazıcıların üzerinde durulduğunu gören öğrencilerimiz, fakültemizde verilen eğitimin kalitesini bir kez daha anlamış oldular. Fakültemizde 2016-2017 dönemlerinden bu yana üç boyutlu yazıcılar ve kullanım alanları ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitimler verilmektedir. Bu vesileyle kendini sürekli güncelleyen müfredatımız ile öğrencilerimize güncel ve kaliteli bir eğitim vermenin mutluluğunu bir kez daha yaşadık. Önümüzdeki günlerde siber güvenlik ile ilgili iki günlük bir sertifikalı mesleki eğitim de planlıyoruz. Bu tarz ders dışı etkinliklerle öğrencilerimizi güncel bilgiler ile donatmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Microsoft Akademik Danışmanı Sarpdağ, etkinlikte çeşitli sunumlar gerçekleştirdi.

Satış Uzmanı Ozan Gündüz ile Çözüm Mimarı Alp Esmer de öğrencilere yazılım sektöründeki kariyer imkanlarına ilişkin tavsiyelerde bulundu.

Yazılım ödüllü yarışma ile son bulan etkinliğe, rektör yardımcıları Prof. Dr. Abdüllatif Tüzer ve Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Özdalyan, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Kaynak: AA