Kedi Yavrusunu Kurtaran Polise Ödül

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, şehir içi hattında yolcu taşıyan minibüsün arka lastiğine sıkışan kediyi kurtaran polis memurunu başarı belgesiyle ödüllendirdi.

Kedi Yavrusunu Kurtaran Polise Ödül
Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, minibüsün arka lastiğine sıkışan kediyi kurtaran polis memuru İbrahim Çılgınözü'nü başarı belgesiyle ödüllendirdi.

Vali Kalkancı, Sümer Meydanı'ndan Altınşehir istikametine seyreden minibüsün arka lastiğine sıkışan kedi yavrusunu vatandaşların da yardımıyla sıkıştığı yerden çıkaran İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Çılgınözü'nü kabul etti.

Çılgınözü'nü hayvanlara karşı duyarlı davranışından dolayı başarı belgesiyle ödüllendiren Kalkancı, polisin en önemli görevlerinden birinin de zor durumdaki herkese yardımda bulunmak olduğunu söyledi.

Polis memuru Çılgınözü'nün, dün tesadüfen rastladığı minibüsün lastiğine sıkışan ve zor durumda olan kedi yavrusuna, hiç tereddüt etmeden müdahale ettiğini ve hayvanın hayatını kurtardığını anımsatan Kalkancı, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız sık sık hayvanların korunması gerektiğini dile getiriyor. Bizim gelenek, örf, adet ve dinimizde de hayvanların hakları ifade edilir. Onların iyi korunması ve onlara şefkatli davranılması gerekiyor. Polis memurumuzun, zor durumda olan bir hayvana hiç düşünmeden bu şekilde yardımcı olması ve hayatını kurtarması göğsümüzü kabarttı. Adıyaman'da böyle bir olayın olması bizim açımızdan sevindiricidir. Ayrıca bu olay Türk polisinin örnek bir davranışı olarak kayıtlara geçmiş oldu. Tarihe bir not düşmüş olduk. Ben de kendisini başarı belgesiyle ödüllendirdim. Polisimiz, bizim için her zaman iftihar vesilemizdir."

Kaynak: AA