Karabuğdayda Hasat Bitti Alım Başladı

Kentteki çiftçiler tarafından üretilen karabuğday, BESAŞ tarafından farklı lezzetler haline getirilerek Bursalıların sofralarına ulaştırılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere dağıtılan tohumla üretilen karabuğdayda hasat sonrası alımlar başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, şifa kaynağı karabuğdayın üretimini gerçekleştiren çiftçiler, ücretsiz dağıtılan 4 ton tohumdan yaklaşık 50 ton verim aldı.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve BESAŞ iş birliğiyle hayata geçirilen "Karabuğday Yetiştiriciliği Projesi" kapsamında hasadı yapılan ürünlerin alımı da başladı.

Uzman bir ekip tarafından randıman testinden geçirilip sınıflandırılan ürünlere kilogram başına 4-4,5 lira fiyat verildi ve BESAŞ ürün alımlarına başladı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerine yer verilen BESAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bektaş, şifa kaynağı olan karabuğdayı sağlıklı ürünler olarak Bursalıların sofralarına taşıyacaklarını aktararak, "Projeyle bir taraftan 193 çiftçimize destek sağlarken diğer taraftan bir şifa kaynağı olan karabuğday ürünlerini Bursa halkımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen hem çiftçilerimize hem de çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA