Elazığ Özel İdare Genel Sekreterinden Kaymakamlığa Ziyaret

Elazığ İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, Baskil Kaymakamlığını ziyaret etti.

Kaymakam Oğuz Cem Murat'a hayırlı olsun dileğinde bulunan Sabuncu, ziyarette ilçeye yapılan yatırımlara ilişkin bilgi verdi.

Sabuncu, bu yıl Baskil'de yol ve ulaşım, su kanal hizmetleri, sulama projeleri, drenaj, içme suyu tesisi yapımı ve yenileme, sondaj gibi çok sayıda alanda toplamda 122 iş ve proje uygulandığını söyledi.

İlçe için planlanan projelerin tamamlandığını dile getiren Sabuncu, "Birkaç küçük çalışmayı da bitirdiğimizde Baskil'deki 2018 programımızı yüzde 100 oranda tamamlamış olacağız." dedi.

Baskil'de 32 kilometre birinci kat asfalt çalışması yaptıklarını, sahil bandı yolunda da 66 kilometrelik yamaç çalışması gerçekleştirdiklerini dile getiren Sabuncu, 53 kilometre stabilize yol çalışmasını bitirdiklerini aktardı.

Sabuncu şunları kaydetti:

"İki köyümüzde 10 bin metre civarında kilitli parke çalışması oldu. 20 kilometre yol onarımı ve 9 menfez yapı gerçekleştirildi. 17 köyümüzde içme suyu tesisi geliştirme ve buna paralel olarak 30 köyümüzde içme suyu sondaj çalışması yaptık. İçme suyu işlerimiz tamamlanmak üzere. Tarımsal hizmetler ve sulama anlamında da 15 köyümüzde sulama tesisi projemiz vardı, bunlar da tamamlanmak üzere. Ayrıca 20 köyümüzde de drenaj çalışması yaptık. Yapılan hizmetlerin Baskil ilçemize hayırlı olmasını diliyorum."

Ziyarette, İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürü Bekir Yuşan ile İl Genel Meclisi üyeleri de yer aldı.

Kaynak: AA