Dünyada Ve Türkiye'de Güvenlik Alanındaki Gelişmeler Çalıştayı

İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil'in katılımıyla düzenlenen çalıştayda, 'yeni güvenlik anlayışı', güvenlik ve iç güvenlik alanında yeni tartışma ve kavramlar' konuları ele alındı.

İçişleri Bakanlığı İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı, Polis Akademisi Başkanlığı, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi ile Milli Savunma Üniversitesi iş birliğinde "Dünyada ve Türkiye'de Güvenlik Alanındaki Gelişmeler Çalıştayı" düzenlendi.

İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı Konferans Salonu'ndaki çalıştay, güvenlik alanında görev yapan kamu kurumlarının bilgi paylaşımı, iş birliği ve koordinasyonunu sağlamak ve alanında uzman katılımcıların katkılarıyla güncel gelişmeleri incelemek amacıyla gerçekleştirildi.

Çalıştayda, 3 oturumda "yeni güvenlik anlayışı", "güvenlik alanında yeni tartışma ve kavramlar", "iç güvenlik alanında yeni tartışma ve kavramlar" konuları ele alındı.

Toplantıya, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, birçok akademisyen ve jandarma personeli katıldı.
Kaynak: AA