ZEKA Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz; 'Bu Şehirde İki Gün Kalan Üçüncü Gün Aşık Olur'

Uşak tanıtım programı dolayısıyla özel bir otelde yapılan toplantıda konuşan Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz; "Misafirlerimiz Uşak iline aşık olsunlar ki orta Anadolu ile Ege kültürünü harmanlayıp kendine özgü bir kültür yaratan ilklerin şehri Uşak’ımızı bir aşık kadar olmasa da güzel bir şekilde tanıtsınlar istedik” dedi.

ZEKA Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz; 'Bu Şehirde İki Gün Kalan Üçüncü Gün Aşık Olur'
Uşak Valiliği himayesinde Zafer Kalkınma Ajansı, Uşak Belediyesi, Uşak Ticaret Odası katkılarıyla hazırlanan turizm profesyonellerine yönelik Uşak tanıtım programı yapılan toplantıyla başladı.

Programa 30’u aşkın Turizm Acentesi, tur rehberleri ve sosyal medya fenomenleri katıldı.

Grup iki gün boyunca Uşak’ın tarihi ve turistik yerlerini gezecek.

Açılış konuşmasını yapan Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Veli Oğuz Evliye Çelebi Seyahatnamesindeki “Şehr-i Uşak’ın bağ ve bahçelerinin, havası ve suyunun güzelliğinden dolayı aşık ve maşuku çoktur. Bu şehirde iki gün kalan üçüncü gün aşık olur.” Sözünden yola çıkarak iki günlük bir program düzenlediklerini söyledi.

Oğuz; “Misafirlerimiz Uşak iline aşık olsunlar ki orta Anadolu ile Ege kültürünü harmanlayıp kendine özgü bir kültür yaratan ilklerin şehri Uşak’ımızı bir aşık kadar olmasa da güzel bir şekilde tanıtsınlar istedik. Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış ilimizde çok önemli tarihi ve turistik yerler var bunların layıkıyla tanıtılması gerekiyor ki ilimiz turizmden kendine düşen payı layıkıyla alsın. Yine ilimiz ülkemiz kurtuluş mücadelesinde, kurtuluş savaşı yıllarında verdiği çok önemli mücadeleye ev sahipliği yapmış bu anlamda da çok önemli bir yere sahip. Biz Zafer Kalkınma Ajansı olarak Kütahya, Afyonkarahisar, Manisa illerinde hizmet verirken her ilimizin öne çıkan öncelikli sektörlerinde alanlarında destekler veriyoruz. Sayın Valilerimizin, Belediye Başkanlarımızın daha doğrusu yönetim kurulumuzun aldığı kararlar doğrultusunda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın koordinasyonunda faaliyetlerimizi yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Oğuz konuşmasının ardından Uşak İl Kültür Turizm Müdür Vekili Şerif Söyler Uşak’ı tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından konuşan ve Uşak’ın zenginliklerinin anlatmakla bitmeyeceğini vurgulayarak sözlerine başlayan Uşak Valisi Salim Demir; “ Ancak yapılması gereken ve tamda bizim şu an yapmakta olduğumuz konu eksik kalmış. Biraz önce kahvaltı esnasında masamızda bulunan arkadaşlarla sohbet ederken dile getirdim. Uşak’ta turizm ile ilgili çalışmalar zaman zaman ciddi ataklar yapmış ancak sürdürülebilir boyut kazanamamış ve bugüne kadar Uşak olduğundan daha az tanınıyor daha az biliniyor. Uşak, doğal zenginlikler, tarihi zenginlikler, sanayi ve kültürel altyapısı anlamında Türkiye’nin çok seçkin illerinden bir tanesi. Tarihi süreç içerisinde de bizin her zaman vurgulamak istediğimiz gibi ilkler kenti.

Yaklaşık bir bir buçuk ay öncesi Sabah gazetesi yazarları geldi ben o zaman da onlara ifade etmiştim Uşak’ın ilkler şehri olması sadece Cumhuriyet döneminde yapmış olduğu şeker fabrikasıyla sadece elektriğin sanayide kullanılması ve santral kurması gibi Cumhuriyetin başlarında olan hizmetlerle değil aslında tarihi süreçte milattan önce de olduğunu ispatladık. Panelimizde Uşak Üniversitesi Öğretim Üyemizde bunu destekleyen bir sunumu gerçekleştirdi. Aynı zamanda da şu an Uşak ilkler şehri. Sizler iki günün sonunda bu söylediklerimize zannediyorum hak vereceksiniz.” Dedi

Cumhuriyetin kuruluş yıllarında dokuma sanayinin merkezinin Uşak olduğunu, şu anda da sanayi olarak aynı şeklide devam ettiğini belirten Vali Demir; “ Uşak 365 bin nüfuslu bir şehir olmasına rağmen 4 tane Organize Sanayi Bölgemiz var. Türkiye’deki battaniye üretiminin yüzde 85’i Uşak’ta yapılıyor bu pek bilinmiyor. Geri dönüşümde Türkiye’de en büyük potansiyele sahip ve dünyada 5. sırada. Aynı zamanda küçük baş dericilikte Türkiye 1.si, büyük baş deride ilk 10’da, bu işle ilgili bir sanayi bölgemizde var burası sonrasında karma organizeye dönüşmüş.

Vali Demir konuşmasını şu şekilde özetledi; “Tarihi, doğal güzellikleri ve kültürel altyapısıyla Uşak’ta turizm için gerekli olan tüm destinasyonların olduğu kanaatindeyim. Eksiğimiz ne? Eksiğimiz sizler gibi profesyonelleri buraya sık sık davet edip burada başlangıç olarak çevre illerle birlikte ortak destinasyonlar oluşturarak turları başlatmak. Akabinde konaklamalı, konaklamasız ve süre olarak kısa, uzun yapmamız gerekiyor. Bu konuda özellikle şunu vurgulamak istiyorum. Turizm topyekun bir hamledir. Dolayısıyla turizmi sadece hoteldeki hizmet elemanlarında otelin genel müdüründen, oteldeki çalışanlardan veyahut da turistik mekanlardaki kişilerden beklemeyeceğiz. Sokakta dolaşan insanımızın da bu turizm olayını fark etmiş olması gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Vali Demir konuşmasının sonunda programa katılım sağlayan herkese teşekkür etti ve toplu fotoğraf çekiminden sonra katılımcılar Uşak’ı gezmek için otelden ayrıldı.
Kaynak: İHA