Üniversite Çiftçilerin Sorunlarına Çözüm Arıyor

Uşak Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, 22 dekarlık deneme alanında başlattığı çalışmalarla çiftçilerin tarımsal üretimde karşılaştıkları sorunlara çözüm bulacak.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, yaptığı yazılı açıklamada mayıs ayında fakülteye tahsis edilen 22 dekarlık deneme alanının etrafının çevrilmesi ve çeşitli altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla alanda araştırma ve uygulama faaliyetlerine başlandığını belirtti.

Kuru ve sulanabilen koşullarda deneme üretimlerin yürütüldüğü arazide, özellikle Uşak çiftçisinin karşı karşıya kaldığı tarımsal sorunların çözümlerine yönelik araştırmalar yürütüleceğini belirten Savaş, "Yerli ve milli ekonominin temellerinden biri olan ziraatımızın gelişmesi adına araştırma ve uygulama çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Ziraat ve doğa bilimleri fakültemizin akademik ve idari personelini özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum." dedi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Nuray Şahinler ise alanda bölge koşullarına uygun dönüşümlü ekim sistemleri, bahçe ve tarla bitkilerine ait yeni çeşit adaptasyon çalışmaları ile hastalık ve zararlılar, yabancı otların teşhisi ve mücadelelerine yönelik araştırmalar yapıldığını kaydetti.

Alanda ayrıca lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin bitirme tez çalışmaları ve ders uygulamaları yürütüleceğini aktaran Şahinler, "Bunlarla birlikte fakültemiz araştırma ve uygulama alanı içinde yer alan 2 adet serada örtü altı yetiştiriciliği, kanatlı hayvan yetiştiriciliği, arı yetiştiriciliği, arı ürünleri ile ilgili araştırma ve uygulama çalışmaları yapılmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA