Şanlıurfa'da Katı Atıklar Enerjiye Dönüşüyor

Büyükşehir Belediyesi, il merkezi ve ilçelerde faaliyete geçirdiği katı atık aktarma ve bertaraf tesisleri ile çöpler artık elektrik enerjisi olarak geri dönüşüme kazandırılıyor.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yakın bir zamana kadar çöplerin yakılarak şehir ve ilçe merkezlerinde oluşturduğu kötü görüntülere son veren Büyükşehir Belediyesi, ayrıştırdığı çöpler sayesinde her ay 30 bin hanenin elektrik enerjisine denk gelecek şekilde üretim sağlıyor.

Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eğitim, ulaşım, spor ve geri dönüşüm konu başlıkları altındaki çok sayıda projelerinden biri olan Katı Atık Tesisleri, aynı zamanda çevreci, insan odaklı ve tasarruflu olması ile ön plana çıkıyor.

İlçelerdeki tüm tesislere giderek çalışmaları takip eden Çiftçi, "Şanlıurfa eski Şanlıurfa değil. Şehrimiz her anlamda daha da büyüdü. Haliyle bizlerin de büyük düşünmesi lazım. Şanlıurfa'mız bu tür geri dönüşümlü projelerle daha da gelişecektir. Her zaman dediğimiz gibi Şanlıurfa halkımız hizmetin en iyisine layıktır. AK Belediyecilik olarak da bizler bunun gereğini yapıyoruz." dedi.

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin güneş ışığını en fazla alan şehri Şanlıurfa'da elverişsiz olduğu için ekim yapılamayan arazilere ise Güneş Enerjisi Santralleri (GES) kurarak, enerjisinin önemli bir bölümünü buradan karşılıyor.

Kaynak: AA