Mardin´De Kadın Sempozyumuna Doğru

Türkiye’nin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden kadınların katılacağı Uluslararası Bir Dünya Kadın Sempozyumu Mardin’de düzenlenecek.

Mardin’de, 1-3 Kasım’da “Bir Dünya Kadın” sloganıyla Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) öncülüğünde organize edilen sempozyuma Mardin Valiliği, GAP İdaresi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi de destek veriyor. Mardin’de düzenlenecek sempozyum, yerel yönetimin, akademisyenlerin, uluslararası katılımcıların, gazetecilerin, sivil toplum örgütlerinin ve Mardinli kadınların bir araya gelerek fikir üreteceği bir zemin olacak. Ayrıca toplumun her kesiminden kadın görüşlerini aktarma şansı bulacak.

Bu yıl ilki düzenlenecek olan sempozyumda iş, siyaset, medya, sivil toplum ve akademi dünyasından isimlerin konuşmacı olarak katılacak. Sempozyumun katılımcıları arasında, ev sahibi Mardin Valisi Mustafa Yaman, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Edibe Sözen, TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun, Gazeteciler Şeref Oğuz, Ahu Özyurt, Ayşe Böhürler, Nur Özkan Erbay, Willows International Türkiye Direktörü Rahime Akdoğan, Avukat Kezban Hatemi, KADEM Gaziantep Şube Başkanı Sabiha Doğan ve İşkadınları Aysel Dondurmacı ile Essum Saatçi Aslan bulunuyor.

Sempozyuma yurtdışından da davetliler katılacak. Belçika bağımsız milletvekili Mahinur Özdemir, GARGAR Vakfı Yöneticisi Dega Salad, Saima Mirvic Rogge, Ravda Nur Cuma katılımcılar arasında yer alacak. 1 Kasım 2018’de başlayacak etkinliklerin birinci gününde sempozyuma şehir dışından gelecek misafirler karşılanacak ve “Tarihi Mardin Kenti Kültür ve Tanıtım Gezisi” yapılacak. İki gün sürecek 2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA