Madagaskarlı Mühendisler Tarım Eğitimini Tamamladı

Doğu Afrika ülkesi Madagaskar'dan gelip Şanlıurfa'da eğitim alan ziraat mühendisleri, sertifikalarını aldı.

GAP Tarımsal Eğitim Merkezi'nden (GAPTEAM) yapılan açıklamaya göre, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Madagaskar Tarım Bakanlığı arasındaki tarımsal işbirliği kapsamında, bu ülkeden 7 ziraat mühendisine uzmanlarca 4 gün eğitim verildi.

Teorik eğitimlerin yanında laboratuvar, deneme alanları ve işletme ziyaretleri yapan mühendislere, düzenlenen törenle GAPTEAM Müdürü İbrahim Halil Çetiner tarafından sertifikaları verildi.

Madagaskarlı mühendislerin heyet başkanı Dr. Andriamanantena Razanfıharıson, törende yaptığı konuşmada, ülkelerindeki 22 bölgede 290 bin hektar alanda yemeklik ve silajlık mısır yetiştirdiklerini belirtti.

Ülkelerinin iç tüketiminde mısırın ilk sırada olması nedeniyle arz açığı olduğunu kaydeden Razanfıharıson, sertifikalı tohum yetersizliği, yerel tohumda kalite düşüklüğü, modern tarım tekniklerinin uygulanmaması, hasat ve işleme alanlarında yetersizlik gibi birçok nedenle arz açığını kapatamadıklarını ifade etti.

Razanfıharıson, aldıkları eğitim sayesinde yeni bilgilerle donatıldıklarını belirterek, eğitimin gerçekleşmesine katkı sunan herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA