Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Kongresi

Karamürsel Bosna Hersek Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Erhan Yılmaz, güven tazeledi.

Karamürsel Öğretmenevi Konferans Salonu'nda yapılan kongrede, tek aday olan Yılmaz, tekrar başkanlığa seçildi.

Kendisine destek veren herkese teşekkür eden Yılmaz, "Bizim derneğimiz sıradan bir hemşehri derneği değildir. Bosna Hersek ile diyaloglarımızın gelişmesi için derneğimiz önemli bir vesiledir. Kardeşlik, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştireceğiz. Karamürsel’de bulunan tüm kurumlar ile iletişim halinde olacağız. Sorumluluğumuzun bilincinde ve farkındayız. Bu sorumluluk bilincinden hareketle Karamürsel Boşnak camiamızın vizyonunu daha yukarılara taşıyacağımızdan emin olabilirsiniz. Ülkemizin sevgisini kazanmış, desteklerini almış bir millet olarak, et ile kemik misali tek bir millet olma şuurunda çalışmalarımızı sürdürmeliyiz." ifadesini kullandı.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım da Yılmaz ve ekibini tebrik ederek, şunları söyledi:

"Türkiye’de dernek çatısı altında kurulmuş bir birçok dernekler var. Kurulan bir çok derneklerin kendileri bile ne anlama geldiğini bilmiyorlar. Bende bir Boşnak olarak, bu derneği bildiğim için çok faydalı ve olumlu çalıştığını çok iyi biliyorum. Bu gibi derneklerin olması çok güzel bir çalışma kendi kültürlerini yaşadıkları yerlerde çocuklarına ve o yörenin halkına tanıtmaları çok güzel. Belediye olarak Karamürsel'de Boşnak dili kursu ve halk oyunları kursu açmak için çalışmalarımız var, onu da önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Bu organizasyonun bir parçası olmaktan bir üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Her zaman destekçisi olacağım."

Kongreye, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Recep Demirel, Saadet Partisi Karamürsel İlçe Başkanı Mehmet Özalay, AK Parti Karamürsel İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Gökakın ve dernek üyeleri katıldı.

Kaynak: AA